Bárbara González, professora de violoncel

Bárbara GonzálezEstimats amics de la música. El meu nom és Bárbara González i sóc d’Ávila, una ciutat emmurallada, petita però amb molt d’encant. Sóc la tercera de quatre germans i de fet, l’única noia. Als meus pares els encantava la música, així que van apuntar al meu germà gran al Conservatori Tomás Luís de Victoria de Ávila i el mateix van fer amb el mitjà, així que per no faltar a la tradició, a mi també em van apuntar. A tots ens van deixar escollir l’instrument, i en el meu cas em vaig quedar totalment fascinada quan vaig veure un violoncel en una orquestra. Era gran, preciós i semblava que parlàs. Així que ho vaig tenir fàcil a l’hora d’escollir. Durant els meus estudis al Conservatori Professional, vaig formar part de diverses orquestres com la Joven Orquesta Ciudad de Salamanca, Joven Orquesta de Castilla y León i la Joven Orquesta del Conservatorio Profesional de Ávila. Gràcies a formar part d’aquestes orquestres vaig conèixer a molts dels qui avui són els meus millors amics i vaig viatjar per molts de llocs: Madeira(Portugal), Bamberg (Alemania), Valladolid, Burgos, Segovia, Madrid, i pràcticament per quasi tota la geografia espanyola.

Tots els estius m’encanta assistir a cursos ja que amplien la meva formació i m’ho passo genial coneixent ciutats i altres músics. Així he pogut rebre classes de grans cellistes com Nuria Rosa, Miguel Jiménez, Aldo Mata, Marius Díaz, David Apellániz, Itziar Aututxa, Ángel Luís Quintanta, etc.

Després d’acabar els meus estudis de Grau Mig a Ávila, vaig fer les proves en diversos indrets per entrar a un Conservatori Superior. Com que em van agafar a diverses ciutats, me’n vaig anar al més llunyà: Tenerife. El professor de violoncel que hi havia era Mark Peters, solista de l’Orquestra d’allà, i un magnífic cellista i professor. Només vaig poder estar amb ell els meus dos primers anys de Superior perquè després se’n va anar. Així que com que ell va marxar, jo vaig canviar d’illa i per fi vaig aterrar a Mallorca, on donaven classes dels millors cellistes espanyols: Ángel García Jermann i Miguel Jiménez. Vaig acabar els meus estudis Superiors el juny de 2012 i poc després em vaig unir a mésmúsica, he conegut gent estupenda i aprenc coses noves cada dia.

Los comentarios están cerrados.