Esther Díaz, professora de violí

 

Esther Díaz

Hola!

Em dic Esther Díaz, vaig néixer a Girona i sóc professora de violí de l’escola mésmúsica. Voleu saber com vaig arribar aquí??

Ja des de ben petita em passava tot el dia cantant…El meu pare, de jove, havia tocat alguna rumba a la guitarra i la meva mare cantava cobla a la ràdio del seu poble, Periana (Màlaga). D’alguna manera sempre vaig mostrar un gran interés per la música. A la meva escola van començar a oferir classes de música com a activitats extraescolars i  jo desitjava amb tot el cor que els meus pares m’hi apuntessin. La meva família és molt humil i treballadora, tinc tres germanes més i jo sabia, amb 9 anys, que estudiar música no era barat…Vaig portar el paperet amb l’informació a casa i em vaig preparar pel meu show: vaig construir un micro amb un pal i una patata i, a l’hora de dinar, vaig  interpretar per sorpresa el tema de “Mamá, quiero ser artista” al més pur estil Concha Velasco…Els meus pares van al.lucinar i ho van veure clar: aquella mateixa tarda em van apuntar a música!

 

El meu mestre de música de l’escola ja s’havia fixat en mí i, quan va arribar l’hora de triar instrument, va tenir clar que jo havia de ser violinista perquè tenia bona oïda.

 

Fou així com van començar les aventures al món de la música.

 

De les classes al col.legi vaig passar a l’Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Guíxols, el meu poble, on el meu primer mestre de violí fou Josep Ramon Llobet i Poal.  Juntament amb els professors Néstor Eidler i Evelio Tieles vam preparar amb èxit la prova d’accés a 5è de Grau Mitjà al Conservatori Professional de Música de Badalona.  Allà vaig estudiar amb en Joan Orpella al mateix temps que vaig finalitzar la carrera de Filologia Hispànica a la Universitat de Girona.Durant aquesta época vaig aprendre a estimar la música i a conèixer moltes maneres d’aprendre.  L’any 2005 vaig ingressar al Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears on  vaig treballar amb els professors  Agustín León-Ara i José Manuel Álvarez Losada. Amb ells vaig aprendre a professionalitzar-me i  vaig veure clar que em volia dedicar al món de la pedagogia musical.

 

Durant aquests anys he treballat a diferents escoles de l’illa, tot i que a Catalunya ja havia desenvolupat una àmplia tasca a diverses escoles de música… Fins que vaig arribar a la mésmúsica.  Aquí em trobo molt a gust, tant amb els alumnes, els companys, els pares i mares… Estic molt interessada en desenvolupar els aspectes emocionals que es poden treballar amb la música, enfortir l’implicació familiar en l’educació dels fills, m’agrada treballar en equip. Per aquest motiu un dels meus propers projectes és cursar el Màster de Musicoteràpia i federar-me com a professora Suzuki per tal de poder gaudir, encara més, de la meva feina amb els infants i famílies.

 

També tinc pendent apuntar-me a un curs de cuina vegetariana i vull intentar tenir un petit hort.

 

La meva trajectòria vital a través dels estudis m’ha permès conèixer molta gent maca i m’ha ensenyat que qualsevol  projecte que et proposis es pot fer realitat amb dedicació, paciència i amor.   Espero veure’t aviat per la mésmúsica!

Los comentarios están cerrados.